Maasbode

Het project Family Scraper de Maasbode definieert een balans tussen wonen en werken, florerende gezinnen en stedelijke professionals, culturele voorzieningen en de groene ruimte in het centrum van Rotterdam. De locatie is gesitueerd op de grens van een modern stadscentrum en een negentiende eeuwse woonwijk, is gelegen tussen hoog- en laagbouw, en tussen culturele-, sociale- en onderwijs voorzieningen.

"De trapsgewijze opbouw en de groene buitenruimtes van Family Scraper de Maasbode continueren de groene ruimte van Het Landje."

Het ligt op de rand van het uitgaanscentrum van Rotterdam en een gemengde woonwijk. De locatie kan worden gedefinieerd als een scharnierpunt in de wijk Cool. Om die reden hebben we een divers programma ontwikkeld voor Family Scraper de Maasbode.

De trapsgewijze opbouw en de groene buitenruimtes van Family Scraper de Maasbode continueren de groene ruimte van Het Landje. De transparante topverdiepingen plaatsen het gebouw in de skyline van de stad en de wijk Cool op de kaart van Rotterdam.

Stedelijke voorzieningen zoals een urban espressobar en galeries bevinden zich in de plint van het gebouw. Op de bel-etage bevinden zich studios en stadsappartementen dicht bij het dynamische Witte de Withkwartier. Daarboven, in de luwte van de stad, bevinden zich een serie trapsgewijs oplopende gezinswoningen met grote riante buitenruimte op het zuiden. De gezinswoningen van drie lagen hebben hun voordeur aan de binnenstraatjes. Deze vormen een ontmoetingsplaats voor buren en een veilige speelplek voor kinderen. Een rustige oase te midden van de dynamiek van de stad. Op de topverdiepingen bieden loftwoningen een panoramisch uitzicht over de stad.

De identiteit van Family Scraper de Maasbode uit zich in zijn verschijningsvorm, orientatie op groen en de daaraan gerelateerde techniek van het gebouw. Gemeenschappelijk gebruik van de natuurlijke bronnen als zon- en windenergie, natuurlijke luchtcirculatie, warmte-uitwisseling en het gebruik van hemelwater definieren mede het karakter van het gezinswonen in het hart van Rotterdam.

Opdrachtgever: BPD B.V. regio Zuid-West, Delft
Project: 21.100m2 Hoogbouwontwikkeling voor commerciele ruimte, appartementen en gestapelde gezinswoningen
Locatie: Schiedamsevest Rotterdam
Planning: ontwerp 2004-heden, start bouw 2022
Bouwbudget: 42 mi euro
Constructie: WSP en van Rossum raadgevende ingenieurs
Bouwfysica en brandveiligheid: DGMR adviseurs
Transport en installaties: Valstar Simonis
Lichtontwerp: Lichtvormgevers bv
Groen beplantingen: van Ginkel Groep
Interieur ontwerp woningen: Bergblick Interieurarchitectuur
Aannemer: van Wijnen Bouw