Recent

5 sep. 2022

Agrotopia is ook genomineerd voor de 2022 Best Use of Natural Light Prize en de Futureglass Prize. Special prizes van het World Architecture Festival 2022

22 aug. 2022

Agrotopia geselecteerd voor de ARC22 Awards

8 aug. 2022

Agrotopia geselecteerd voor de Dezeen Awards 2022

11 jul. 2022

Boas noticias: Dakserre Agrotopia genomineerd voor de World Architecture Festival Awards 2022 in Lissabon.

Finalisten Van Bergen Kolpa Architects + Meta Architectuurbureau presenteren Agrotopia live voor een internationale jury in Lissabon tijdens het World Architecture festival van 30 november - 2 december 2022.

1 apr. 2021

Family Scraper de Maasbode genomineerd voor de Job Dura Prijs 2020.

De Job Dura Prijs 2020 had als thema 'Wonen: thuis in Rotterdam'. Er is gezocht naar projecten die op een vernieuwende of exemplarische manier voorzien in oplossingen voor de woonopgave van de stad Rotterdam en daarmee op meerdere vlakken inspelen op de verbetering van de leefkwaliteit van haar inwoners, voor nu ?n in de toekomst.

Family Scraper De Maasbode werd genomineerd. De jury is onder de indruk van het diepgaande onderzoek dat voorafging aan de ontwikkeling van dit nieuwe woonconcept en ziet in dit initiatief een serieus antwoord om wegtrekkende gezinnen in de stad te behouden. Het toont lef van de ontwikkelaar om zo onomwonden te kiezen voor innovatie en kwaliteit, onder meer door de overmaatse buitenruimtes die worden gerealiseerd in het project en het toevoegen van ruime gezinswoningen. Het ontwerp van de Maasbode is eveneens zeer overtuigend en in ruimtelijke opzet en materialisatie van de hoogste orde.

3 nov. 2011

Van Bergen Kolpa dubbel geshortlist voor de  World Architecture Festival Awards 2011 naast BIG en Robert A.M. Stern.

Van Bergen Kolpa presenteert in Barcelona tijdens het World Architecture Festival 2011 de projecten Co-Housing Hoogvliet en Park Supermarket.

Het jaarlijkse World Architecture Festival (WAF) te Barcelona is het grootste Internationale Architectuur Festival ter wereld met deelnemers uit 58 landen. Na de eerste selectieronde door een internationale jury, bestaande uit oa Michael Sorkin, Ben van Berkel en Peter Cook, zijn de projecten Co-Housing Hoogvliet en Park Supermarkt van Van Bergen Kolpa geselecteerd om mee te dingen naar de World Architecture Festival Award 2011.

Project: Tentoonstelling en presentatie
Locatie: Centre Convencions Internacional Barcelona
Tentoonstelling: 2 November t/m 4 November 2011
Presentatie: 3 November 2011

1 nov. 2007

Van Bergen Kolpa eerste prijs winnaar in de Casa Nova 2007 prijsvraag met het ontwerp Westwater Stad.