Bedrijven Werf de Wieken

Bedrijvenwerf de Wieken is een gebouw voor kleine zelfstandige ondernemers in de ambachtelijke en creatieve productie sector. Inzet van de clustering van de bedrijfjes is een synergie tussen ondernemers. Naast ruimte voor samenwerking tussen deze bedrijven zal de vestigingslocatie zich onderscheiden met gedeelde services en ondersteunende functies. De aard van de productie bedrijven vraagt tevens om genoeg ruimte om buiten te werken; de werfruimte.

"Het dak laat genoeg werklicht (noord) door en vangt tevens het zuid licht op voor de opwekking van elektrische energie met fotovoltaische panelen."

De locatie is gesitueerd tegen knooppunt Hoevelaken aan de A28 en de A1 bij Amersfoort en ligt tevens aan een regionale fietsroute die Amersfoort met de omgeving verbindt. De locatie wordt voorzien een gemeenschappelijk dak. Hierdoor ontstaat genoeg overdekte werfruimte en kunnen de eronder gelegen bedrijfsruimtes met eenvoudige middelen worden gerealiseerd. Het dak laat genoeg werklicht (noord) door en vangt tevens het zuid licht op voor de opwekking van elektrische energie met fotovoltaische panelen.

De ruimtelijke opzet communiceert een krachtig en gezamenlijk beeld aan de snelweg dat zich afficheert met duurzaamheid. Het stramien voorziet in een constructie systeem met grote overspanningen. Bedrijfsruimte en werfruimte kunnen zo binnen een samenhangend en flexibel systeem worden georganiseerd.

Opdrachtgever: Schipper-Bosch Vastgoed bv
Project: 6600m2 flexibele bedrijvenunits en 
6700m2 overdekte werfruimte
Planning: ontwerp 2010
Budget: 3.0 miljoen euro
Locatie: Amersfoort
Aannemer: Karbouw Bouwonderneming bv