Recent

1 apr. 2024

Vertical Farm Beijing werd gepubliceerd in het april 2024 nummer van A+U magazine, met als onderwerp "Architecture Surrounding Food".

6 mrt. 2024

Met Vertical Farm Beijing levert van Bergen Kolpa Architecten het eerste innovatiecentrum voor stedelijke voedselproductie van China op. Lees de nieuwsbrief over ons project hier.

8 feb. 2024

Gelukkig Chinees Nieuwjaar

18 jan. 2024

Lees onze nieuwe nieuwsbrief waar we terug kijken op onze gerealiseerde projecten uit 2024, en vooruitkijken op onze projecten die in aanbouw gaan in 2024. Lees er hier alles over >

3 dec. 2023

Agrotopia gepubliceerd in chinees tijdschrift Vision.

1 dec. 2023

De Maasbode gepubliceerd in Wolkenkrabberstad Rotterdam naar de volgende hoogte.

22 nov. 2023

Architect Rutger Aaftink van van Bergen Kolpa geeft een lezing en rondleiding op de bouwplaats van de Maasbode voor de Vastgoed Sociëteit Rotterdam Rijnmond.

10 nov. 2023

Agrotopia gepubliceerd in Duits tijdschrift Bauwelt.

9 nov. 2023

Van Bergen Kolpa geeft een lezing over Agrotopia als onderdeel van het Symposium Constructed Natures aan het Karlsruhe Instituut voor Technologie.

31 okt. 2023

Agrotopia finalist voor de Archello Awards 2023 in de categorie Universiteitsgebouw van het jaar! Breng je stem uit hier.

12 okt. 2023

Van Bergen Kolpa geeft lezing en neemt deel aan debat over Food in the City tijdens het internationaal symposium ‘Common Household’ georganiseerd door Architekturzentrum Wien en de stad Wenen. Kijk hier de lezing terug.

11 okt. 2023

Agrotopia, geselecteerd voor de Archello Awards 2023 Longlist in de categorie Universiteitsgebouw van het Jaar!

9 okt. 2023

Dakserre Agrotopia geëxposeerd en gepubliceerd voor de tentoonstelling Material. Context. Society in Galerie Dessa te Ljubljana Slovenie

14 sep. 2023

Agrotopia wint Benelux trofee thermisch verzinken in de categorie esthetisch verzinken. "Esthetiek en functionaliteit gaan in Agrotopia hand in hand, geen evidentie in een project met atypische partners die vanuit een heel andere denkwereld vertrokken."

1 sep. 2023

Agrotopia gepubliceerd in Duits tijdschrift Steeldoc.

14 aug. 2023

Van Bergen Kolpa ontwerpt groen woonhof met 46 woningen langs het toekomstige Hofbogenpark en de Insulindestraat te Rotterdam in opdracht van Leyten bv.

19 jul. 2023

Maasbode funderingsvloer gestort. Na het slopen, graven, damwanden slaan en palen boren is de onderste keldervloer gestort. Hierop kan de kelder en prefab bovenbouw worden gemonteerd zodat in 2026 Family Scraper Maasbode bewoond kan worden.

13 jul. 2023

 Luister mee naar van Bergen Kolpa over Family Scraper de Maasbode in Architectenweb podcast serie over hoogbouw.

1 jul. 2023

Agrotopia geplubliceerd door het Duitse Bauen + Wohnen. Zowel online als in een tijdschrift.

1 jul. 2023

Family Scraper de Maasbode is geplubliceerd in 'Stad zonder Hoogtevrees' van Emiel Arends.

28 jun. 2023

van Bergen Kolpa geïnterviewd in een film van de Vlaamse Overheid over Agrotopia als voorbeeld van stadtuinbouw en meervoudig ruimtegebruik

27 jun. 2023

Van Bergen Kolpa neemt deel aan de Grow Inside webinar van World Horti Center over stedelijke voedselproductie.

12 jun. 2023

Ontmoet van Bergen Kolpa op de Provada en GreenTech 2023.

Ontmoet ons op de Nederlandse vastgoedbeurs Provada en de Internationale Tuinbouwbeurs GreenTech beide van 13-15 juni in de RAI Amsterdam.

Kom kijken naar onze ‘Nieuwe architectuur voor circulaire en stedelijke voedselproductie’ met de -World Architecture Award winnende- Dakkas Agrotopia. En een sneak preview van ons onlangs opgeleverde Vertical Farm Hengshui China en Horticultural Experience center Beijing.

Discussieer met ons mee @ GreenTech Paneldebat over stadslandbouw met Anja Katalin De Cunto (EuroCities) en Su Zhang (CleanGreen) onder leiding van Marinus Luiten (Priva) en ondersteund door FarmTechSociety op donderdag 15 juni 14:45 - 15:30 @ the Vertical Landbouwfase.

Vind ons op Provada Vastgoedmarkt Architectenplein stand 11-11
en @ GreenTech Vertical Farm area stand 05:476.

Registreer hier uw vrije toegang tot GreenTech

Agrotopia met Meta voor Inagro en Reo veiling. Foto Fillip Dujardin

Vertical Farm Hengshui en Beijing met Ammerlaan Construction voor AgriGarden.

2 jun. 2023

Agrotopia geplubliceerd in het Koreaanse tijdschrift Architecture & Culture.

14 mei 2023

Park Supermarkt tentoongesteld in het Nieuwe Instituut.
In de tentoonstelling ‘Waterstad Rotterdam’ in het Nieuwe Instituut is de maquette van Park Supermarkt te zien als voorbeeld van bouwen op het water onder invloed van klimaatverandering. Park Supermarkt is onderdeel van de Rijkscollectie voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw.

17 apr. 2023

Van Bergen Kolpa ontwerpt het Huis van de Wijk in de Florabuurt Capelle aan den IJssel met 48 woningen, een gezondheidscentrum en zorgwoningen in opdracht van Pameijer en Havensteder.

10 apr. 2023

Van Bergen Kolpa geïnterviewd door Oekraïens glas constructiebedrijf Aestech over Architecture for Food.

30 mrt. 2023

Van Bergen Kolpa geeft een rondleiding in Agrotopia en lezing over ‘Architecture for Food’ tijdens de inspiratiesessie voor de experts netwerk van Building Office Buildings.

24 mrt. 2023

Agrotopia genomineerd voor Benelux trofee thermisch verzinken

16 mrt. 2023

Dakserre Agrotopia wint Belgische Staalbouw Prijs 2022

Dakserre Agrotopia heeft de Belgische Staalbouw Prijs 2022 in de categorie industriële gebouwen gewonnen. Volgens de Jury onder leiding van Architect Stéphane Beel vormt Agrotopia een “Ultieme kruisbestuiving tussen architectuur en agricultuur.”

“Een voorbeeldige verdichting van een agrarisch onderzoekscentrum tot een stadstuinbouwplein. Deze serreconstructie is een een-op-eenoplossing: what you see is what you get. Door de serregevels in twee richtingen om te buigen tot facetgevels wordt een fascinerend beeld gegenereerd.”

Agrotopia werd in samenwerking met Meta Architectuurbureau gerealiseerd in opdracht van Inagro en REO veiling. De staalconstructie werd in samenwerking met Smiemans projecten en Tractebel engineering ontworpen en gerealiseerd door aannemers Persyn met Deforche construct.

6 mrt. 2023

Agrotopia gepubliceerd in belgisch Plan magazine.

16 feb. 2023

Agrotopia is finalist voor Gebouw van het jaar 2023.
Breng hier uw stem uit op Europa's grootste onderzoekscentrum voor stedelijke voedselproductie!

8 feb. 2023

Van Bergen Kolpa geeft een lezing over Architecture for Food tijdens het evenement 'Food for Thought' georganiseerd door de RIBA London. Gesprek geleid door Carolyn Steel en David West van Studio Egret West. Je kan de lezing hier terugkijken.

30 jan. 2023

Agrotopia gepubliceerd in 'Glazen Architectuur' uitgave door ArchiCreation Journal.

22 jan. 2023

Gelukkig Chinees Nieuwjaar

18 jan. 2023

Nu we 2023 ingaan, maken we van de gelegenheid gebruik om enkele van de projecten waar we vorig jaar aan hebben gewerkt met u te delen en enkele projecten die naar verwachting in 2023 in aanbouw zullen gaan. Lees onze nieuwsbrief hierover hier >

8 dec. 2022

Agrotopia wint Belgian Construction Award! Tijdens de 3e editie van de Belgian Construction Awards 2022is Dakserre Agrotopia tot winnaar van de Smart Innovation Award uitgeroepen!

De jury prijst het innovatieve, duurzame en inspirerende karakter van het gebouw voor de bouwsector: “Het project Agrotopia onderscheidt zich als een uitermate veelzijdig project dat op verschillende domeinen vernieuwend en vooruitstrevend is. Het project getuigt van een intensieve samenwerking tussen diverse disciplines en partners. Het verbreedt niet alleen de toekomstmogelijkheden voor de glastuinbouw als voedselproducent, maar is ook een voorbeeld voor andere industrieën op vlak van ruimtegebruik, circulariteit, innovatieve architectuur en duurzame techniek. De hoge ambities op vlak van inhoud en technologie krijgen vorm in een uitnodigend gebouw, dat een inspiratiebron kan zijn voor organisaties binnen en buiten de sector.”

Agrotopia is gemaakt in samenwerking met META architectuurbureau en in opdracht van Inagro vzw en REO Veiling. Het ontwerpteam bestond verder uit de business unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research, Tractebel Engineering en Smiemans Projecten Glastuinbouwprojecten.

7 dec. 2022

7 december 2022 Tijdens de 15e editie van het World Architecture Festival (WAF) in Lissabon won Rooftop Greenhouse Agrotopia de WAF Award in de categorie Completed Buildings for Production energy & recycling na het te hebben opgenomen tegen 8 andere indrukwekkende finalisten uit in totaal 252 inzendingen van over de hele wereld. Agrotopia kreeg ook een eervolle vermelding voor Best Use of Natural Light Prize, stond op de shortlist voor de Futureglass prijs en werd tweede in de categorie World Building of the Year 2022.

“We zijn absoluut vereerd met deze onderscheiding. Het is een erkenning van ons ontwerp voor de grootste dakkas van Europa. Het innovatieve gebouw is een voorbeeld voor toekomstige voedselproductie in de stad, intensief ruimtegebruik en circulair energie- en watergebruik bij duurzame glastuinbouw.” Jago van Bergen | directeur bij van Bergen Kolpa Architecten

Sinds de opening in 2021 stond Agrotopia ook op de shortlist voor de Dezeen Awards 2022, de ARC22 awards, wereldwijd gepubliceerd in tal van toonaangevende architectuurmagazines, online architectuurplatforms en het Vlaams Architectuurjaarboek 2022. Agrotopia is gemaakt in samenwerking met META architectuurbureau en in opdracht van Inagro vzw en REO Veiling. Het ontwerpteam bestond uit de business unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research, Tractebel Engineering en Smiemans Projecten Glastuinbouwprojecten.

1 nov. 2022

Agrotopia gepubliceerd in Baumeister boekreeks 'Verder bouwen' november uitgave.

29 okt. 2022

Agrotopia gepubliceerd in Architectuur(jaar)boek Vlaanderen N°15. 'Allianties met de realiteit.'

14 okt. 2022

Opening tentoonstelling met maquette van Plant Stad door van Bergen Kolpa Architecten voor het Ministerie van Maak en de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam 2022.

Plant Stad is een klimaatbestendig ontwikkelingsmodel voor voedsel, wonen en energievoorziening op plantaardige basis.  Het Brabants kamerlandschap, ooit een voorbeeld van kleinschalig voedselproductie voor de omringende steden en dorpen, is uitgegroeid tot een grootschalig en verstikt productielandschap voor de mondiale veeteelt industrie. Tegelijkertijd vernatten en verdrogen deze gebieden onder invloed van klimaatverandering. Hoe kunnen deze gebieden een nieuwe rol vertolken in de behoefte aan plantaardige voedsel en biobased woningen van de hedendaagse consument? In Plant Stad wisselen droge en natte landschappen elkaar af met kansen voor nieuwe gewassen en teelttechnieken.

De droge landschappen waar met pixel landbouw eiwitrijke producten zoals lupine, quinoa en veldbonen bijdragen aan de transitie van dierlijk naar plantaardige eiwitten. En waar met stroken landbouw op afwisselende wijze producten zoals gerst, grasklaver, cichorei, rogge en tarwe bijdragen aan biodiversiteit.

 De water landschappen waar in grote natte percelen planten zoals lisdodde bijdragen aan duurzame bouwmaterialen. En waar met waterlandbouw riet, rijst, waterlinzen en vitaminerijke gewassen als cranberry’s worden geoogst.

De boslandschappen waar in gevarieerde percelen naaldbomen en loofbomen van verschillende leeftijden bijdragen aan een nieuwe biobased bouwcultuur in Nederland. 

Plant Stad zal door zijn fijnmazige opzet kunnen meegroeien met de hedendaagse voedselbehoefte, woonmilieus en duurzame energie bronnen. Wonen, telen en produceren in de nieuwe plantaardige stad van de 21e eeuw.

Project: Onderzoek, ontwerp en tentoonstellingsmaquette
Opdrachtgever: Internationale Architectuur Bienale Rotterdam 2022, Ministerie van Maak. Curators: Saskia van Stein, Zus en MANN. Programma: 400ha klimaatbestendig landschap voor 10.000 woningen, voedsel en energievoorziening. Locatie: Noord Brabant.
Planning: Onderzoek en ontwerp 2022. Publicaties: artikel architectenweb "Wat valt er te leren van Ministerie van Maak?

27 sep. 2022

De Maasbode gepubliceerd in magazine de Architect van september 2022 ‘Hemels wonen.'

20 sep. 2022

Rooftop Greenhouse Agrotopia exposeerde op de World Design Cities Conference 2022 in Shanghai. Georganiseerd door het UNESCO Creative Cities Network en samengesteld door Ole Bouman en Aric Chen. Lees er hier meer over.

5 sep. 2022

Agrotopia is ook genomineerd voor de 2022 Best Use of Natural Light Prize en de Futureglass Prize. Special prizes van het World Architecture Festival 2022

1 sep. 2022

Interview met Jago van Bergen over innovatie en bouwkosten in de Agrologistieke sector gepubliceerd in AGF Primeur.

31 aug. 2022

Agrotopia gepubliceerd in het Argentijnse PLOT Magazine.

22 aug. 2022

Agrotopia geselecteerd voor de ARC22 Awards

8 aug. 2022

Agrotopia geselecteerd voor de Dezeen Awards 2022

4 aug. 2022

Agrotopia gepubliceerd in het Duitse Umrisse Zeitschrift fur Baukultur. Artikel 'Ernten in der Stadt'.

1 aug. 2022

Agrotopia gepubliceerd in het Koreanse C3 Magazine #421 in het artikel ‘How Urban Agriculture can transform cities’.

11 jul. 2022

Boas noticias: Dakserre Agrotopia genomineerd voor de World Architecture Festival Awards 2022 in Lissabon.

Finalisten Van Bergen Kolpa Architects + Meta Architectuurbureau presenteren Agrotopia live voor een internationale jury in Lissabon tijdens het World Architecture festival van 30 november - 2 december 2022.

3 jul. 2022

Agrotopia gepubliceerd in het Duitse ARCH+ Magazine #248 artikel ‘Produktive Landshaften’.

22 jun. 2022

Van Bergen Kolpa presenteert Family Scraper de Maasbode op Architectenweb symposium 'Gestapeld wonen voor gezinnen' tijdens Architectuurmaand Rotterdam. Lees hier meer.

18 jun. 2022

Van Bergen Kolpa en Meta geïnterviewd door Park Semi over Agrotopia in het Koreaanse tijdschrift SPACE #655.

16 jun. 2022

Agrotopia gepubliceerd in Infosteel #69.

14 jun. 2022

Van Bergen Kolpa presenteert Family Scraper de Maasbode op het debat over ‘Hemels Wonen in hoogbouw’ onder leiding van Merel Pit tijdens de vastgoedbeurs PROVADA. Lees hier over het debat.

14 jun. 2022

Van Bergen Kolpa staat met het Wybertjes project op de Provada 2022 in Amsterdam.

1 jun. 2022

Family Scraper de Maasbode onderdeel van de (T)huis tentoonstelling in het Nieuwe Instituut ter gelegenheid van de Rotterdam Architectuur Maand 2022.

1 mei 2022

Agrotopia gepubliceerd in het Koreaanse design tijdschrift DESIGN #527.

1 apr. 2022

Agrotopia gepubliceerd in het Spaanse Architecture Viva #243 in het artikel 'Templo de Ceres'.

8 mrt. 2022

Van Bergen Kolpa ontwerpt 9300m2 nieuwe onderzoekskas en ontvangstfaciliteiten voor Wageningen UR business unit glastuinbouw te Bleiswijk.

1 feb. 2022

Agrotopia gepubliceerd in het A+ Architecture in Belgium #294 in de rubriek 'Recente projecten'.

27 jan. 2022

Nieuwsbrief: Dakserre Agrotopia opgeleverd. Lees de nieuwsbrief over ons Agrotopia project hier.

21 sep. 2021
1 sep. 2021

Agrotopia, de grootste dakkas van Europa, wordt van 25 september t/m zondag 3 oktober officieel geopend voor publiek tijdens het festival van de toekomst.

7 jul. 2021

Van Bergen Kolpa ontwerpt 125 circulaire woningen voor de > Hortus-Floriade te Almere > in opdracht van Amvest Dura.

1 apr. 2021

Family Scraper de Maasbode genomineerd voor de Job Dura Prijs 2020.

De Job Dura Prijs 2020 had als thema 'Wonen: thuis in Rotterdam'. Er is gezocht naar projecten die op een vernieuwende of exemplarische manier voorzien in oplossingen voor de woonopgave van de stad Rotterdam en daarmee op meerdere vlakken inspelen op de verbetering van de leefkwaliteit van haar inwoners, voor nu ?n in de toekomst.

Family Scraper De Maasbode werd genomineerd. De jury is onder de indruk van het diepgaande onderzoek dat voorafging aan de ontwikkeling van dit nieuwe woonconcept en ziet in dit initiatief een serieus antwoord om wegtrekkende gezinnen in de stad te behouden. Het toont lef van de ontwikkelaar om zo onomwonden te kiezen voor innovatie en kwaliteit, onder meer door de overmaatse buitenruimtes die worden gerealiseerd in het project en het toevoegen van ruime gezinswoningen. Het ontwerp van de Maasbode is eveneens zeer overtuigend en in ruimtelijke opzet en materialisatie van de hoogste orde.

9 dec. 2020

Van Bergen Kolpa ontwerpt houtbouw Villa in Kreekbos zuid te Almere in privaat opdrachtgeverschap.

29 okt. 2020

Start verkoop woningen Familyscraper de Maasbode door BPD en aannemer van Wijnen.

9 okt. 2020

Van Bergen Kolpa en Wageningen UR onderzoeken in opdracht van AG Vespa de haalbaarheid tot herontwikkeling van SAMGA Graansilos te Antwerpen Belgie tot 10.000m2 Vertical farm.

10 jul. 2020
20 mei 2020

Van Bergen Kolpa ontwerpt 30 eengezinswoningen op Park 16Hoven te Rotterdam in opdracht van Cedrus Vastgoed.

11 mei 2020

Van Bergen Kolpa ontwerpt de herontwikkeling van de Wybertjes fabriek te Hilversum en de nieuwbouw 45 appartementen rond een collectieve tuin in opdracht van Eliza vastgoed.

1 feb. 2020
7 nov. 2019

Van Bergen Kolpa ondersteunt en co-financiert het internationale Sky High Vertical Farming research consortium.

Van Bergen Kolpa ondersteunt en co-financiert het Sky High Vertical Farming consortium met NWO, Unilever, Philips, Bayer, Priva en GrowX. Het vier jarig en 5 miljoen euro groot multidisciplinair onderzoek naar Vertical Farming in stedelijke gebouwen is in samenwerking met Wageningen UR en TU Delft.

2 jul. 2019
12 apr. 2019

Van Bergen Kolpa ontwerpt in opdracht van AgriGarden de 3.500m2 Vertical Farm Beijing China.

13 mrt. 2019

Van Bergen Kolpa en Meta nemen deel aan de besloten ontwerpwedstrijd Manufakture op het Abattoir terrein te Brussel België.

29 jan. 2019

Van Bergen Kolpa ontwerpt in opdracht van AgriGarden de 12.000m2 Vertical Farm Hengshui China.

22 okt. 2018

Van Bergen Kolpa ontwerpt 103 appartementen en 2 woningen in het Kruisdijkpark Portugaal in opdracht van Kavel Vastgoed.

11 okt. 2018

Van Bergen Kolpa ontwerpt 36 gezinswoningen en ouderenappartementen in Rotterdam Noord in opdracht van woningcorporatie Havensteder.

10 sep. 2017

van Bergen Kolpa wint Architectenselectie voor ontwerp en uitvoering van 120 woningen in plan Wielewaal Rotterdam zuid in opdracht van BPD ontwikkeling en Woonstad.

23 jun. 2017

Feestelijk start bouw van de Boulevard woningen Nieuwe Waterweg.

2 jan. 2017

van Bergen Kolpa wint architectenselectie voor ontwerp en uitvoering van 106 boswoningen in plan DUIN Almere in opdracht van AMVEST.

1 jan. 2017

Ontwerpprijsvraag Who Cares, College van Rijksadviseurs, eervolle vermelding.

31 mei 2016

Van Bergen Kolpa co-curator tentoonstelling Food to Be voor de EU ministers van Landbouw en geeft een interview over Architecture for Food

Voedsel is een basisbehoefte voor ieder mens op aarde. De manier waarop we ons voedsel in de toekomst zullen produceren en consumeren heeft impact op onszelf, onze leefomgeving en onze maatschappij.

Food to be laat zien hoe technologie en design antwoorden kunnen geven op deze vragen. Nederland is een van de grootste landbouwexporteurs ter wereld en staat internationaal bekend om haar technologische kennis en designtalent. Daarom kan Nederland met haar partners in de Europese Unie een belangrijke rol spelen in de uitdagingen van de toekomst.

Aan de hand van vijf thema's verkennen we samen met vooraanstaande Nederlandse ontwerpers hoe ons toekomstige voedselsysteem vorm zal krijgen.

Project: tentoonstelling en interviews voor het Nederlands EU-voorzitterschap 2016 en de bijeenkomst voor landbouwministers
Curators: Jago van Bergen, Marije Vogelzang, Annelies Hermsen, Koert van Mensvoort, Sietske Klooster
Organisatie: Food Cabinet, Helen Kranstauber
Locatie: STEC Endhoven
Datum: 31 mei t/m 5 juni 2016

4 apr. 2016

Van Bergen Kolpa geeft lezing en leidt de workshop Wroclaw Homemade, Food from the City in opdracht van de Association of Polish Architects en Wrocław Cultural capital 2016 .

5 jan. 2016

Van Bergen Kolpa met ABT en Wageningen UR geselecteerd voor de meervoudige opdracht van 45.000m2 Nieuwbouw van Gelder Groente en Fruit.

3 jan. 2016

Team van Bergen Kolpa met Meta, Tractebel, WUR en Smiemans winnen met 10.000m2 grote Dakserre Inagro de prijsvraag Pilootprojecten Productief Landschap van de Vlaams Bouwmeester.

1 jan. 2016

Van Bergen Kolpa wins architectural selection for design and execution of 86 dune dwellings for plan DUIN Almere commisioned by AMVEST.

28 mei 2015

Park Supermarkt on World Expo Milan 2015

Van Bergen Kolpa exhibits Park Supermarket in the MAXXI National museum of modern Art & Architecture Rome during the Milan World Expo 2015; Feeding the Planet, Energy for live.

In 2015, the year of the World Expo in Milan, MAXXI Rome presents an exhibition that focuses on every day issues related to food and nutrition that have an impact on people, their homes and the planet. The issues are addressed by the exhibition, Food from the spoon to the world, curated by Pippo Ciorra. A major project (involving 2500 square meters of exhibition space) that MAXXI devotes to food, made in collaboration with the United Nations Organization for Food and Agriculture (FAO) and the World Food Programme of the United Nations (WFP)

Over 50 works made by artists and architectswill be on view, starting with the dimension of the human body and expanding to become global: from the kitchen to the home, from the city to the region, to the world. On display, among others, are models and drawings by Frank Lloyd Wright and Le Corbusier; a mock-up of the kitchen project for the chef Thomas Keller, documentation of the performance Pig Roast by Gordon Matta-Clark, the farm of the future of Van Bergen Kolpa Architects, the installation Giant Mushroom by Carsten Holler, the video Alphabet by Mohamed Allam, and a performance realized ad hoc by the Chinese group called Yangjiang Group.

12 jan. 2015

Officiele opening Westpolder Centrum.

1 dec. 2014

Van Bergen Kolpa wint selectie voor de Boulevard ontwikkeling van het Balkon van Maasluis aan de Nieuwe Waterweg in opdracht van BPD Bouwfonds Property Development.

1 dec. 2014

Het Japanse Architectuur en Stedenbouw tijdschrift A+U #531 publiceert interview 'Architecture for Food' met van Bergen Kolpa en de projecten Park Supermarket, Co-Housing Hoogvliet en Klimaat bestendige stad 2050.

23 mrt. 2014

Van Bergen Kolpa in de Nederlandse Handelsdelegatie op the Netherlands-China Trade and Economic Forum te Noordwijk. Het Forum, dat werd voorgezeten door de Chinese president Xi en Koning Willem Alexander, richtte zich op duurzame agricultuur en verstedelijking.

6 feb. 2014

Feestelijke start van de bouw van Westpolder Centrum. Verwachte oplevering eind 2015.

15 jul. 2013

Van Bergen Kolpa neemt samen met Wageningen UR en Loos van Vliet landschap architecten deel aan de besloten competitie voor het Agricultural Demonstration Center in opdracht van Cofco Eco Valley, Beijing China.

1 jul. 2013

Opening tentoonstelling #STADVANDETOEKOMST in het Museon Den Haag met het Klimaat Spel door van Bergen Kolpa Architecten.

1 apr. 2013

De Architect publiceert Bangkok Adaptive City 2045 in artikel ‘Wat Nederland van Thailand kan leren’.

30 jan. 2013

Bangkok Adaptive City 2045

Opening Internationaal Symposium Bangkok Adaptive City 2045 door Ambassadeur Joan de Boer georganiseerd door van Bergen Kolpa in de Nederlandse Ambassade te Bangkok met o.a. Silpakorn University, Royal Haskoning en de TU Delft.

Gedurende de maand Januari organiseren van Bergen Kolpa Architecten in samenwerking met Silpakorn University in Bangkok de manifestatie; Bangkok Adaptive City 2045. Bangkok, gelegen in de rivieren Delta van Thailand, kampt steeds vaker met grote overstromingen. “In de manifestatie presenteren we visies op hoe de stad Bangkok in de toekomst kan meebewegen met het water”, aldus Jago van Bergen en Fokke Moerel van Van Bergen Kolpa Architecten.

Bangkok Adaptive City 2045 is een publicatie, tentoonstelling en symposium over water adaptieve stedenbouw en architectuur in Bangkok. De manifestatie wordt uitgevoerd door een multidisciplinair team van experts op het gebied van architectuur, urban design, hydrologie en civiele techniek. Naast architectenbureaus en ingenieursbureaus uit Nederland en Thailand nemen de drie Architectuur Universiteiten van Bangkok en de TU Delft deel aan de manifestatie. De samenwerking tussen architecten en ingenieurs, universiteiten en overheden uit beide landen biedt nieuwe uitdagende perspectieven voor het ontwerp en de realisatie van water adaptieve steden, aldus Ingenieur Nanco Dolman van Royal Haskoning DHV.

De tentoonstellingen vinden plaats in het Jim Thompson House te Bangkok en de Pra Prompijitra Architecture Gallery van de Silpakorn University. Een afsluitend symposium Towards a Water Adaptive Bangkok zal op 30 Januari 2013 plaatsvinden in de Nederlandse Ambassade van Bangkok. Eerder in de zomer van 2012 is een ontwerpend onderzoek uitgevoerd door experts en studenten uit Nederland en Thailand onder leiding van Van Bergen Kolpa Architecten. “Thailand kan leren van Nederlandse kennis over watersteden en Nederland kan leren van de traditionele Thaise water architectuur en haar veerkrachtige bevolking" aldus Fransje Hooimeijer onderzoeker Environmental Technology en Design van de TU Delft.

Project: Boek, Tentoonstelling en symposium
Organisatie en inhoud: met Silpakorn University en Fokke Moerel
Curators: Apiradee Kasemsook en Fokke Moerel
Tentoonstellingen: Jim Thompson House Bangkok en Pra Prompijitra Architecture Gallery van de Silpakorn University
Team: Van Bergen Kolpa Architects, Silpakorn University Bangkok, Kasetsart University, Thailand, King Mongkut's University of Technology Thonburi, Delft University of Technology, Royal Haskoning DHV, Supermachine Studio Architects Thailand, ONGSA Architects Thailand

15 dec. 2012

Rotterdam Architectuurprijs voor wonen 2012, finalist.

14 jun. 2012

Ondertekening Green deal stadslandbouw door minister Verhagen en staatsecretaris Atsema in samenwerking met Priva, LEI Wageningen en De Volharding Breda.

1 jun. 2012

Co-Housing shortlisted voor de Hedy d'Ancona prijs voor exellente zorgarchitectuur 2012.

9 mrt. 2012

Opening van de tentoonstelling Architectuur als Noodzaak in het Nationale Museum van Oslo Nationale Museum Oslo Noorwegen met o.a. de projecten Park Supermarkt en Co Housing Hoogvliet.

1 jan. 2012

Co-Housing Hoogvliet gepubliceerd in de nieuwjaarseditie van de Architect 2012 met mooie foto's van Jeroen Musch.

3 nov. 2011

Van Bergen Kolpa dubbel geshortlist voor de  World Architecture Festival Awards 2011 naast BIG en Robert A.M. Stern.

Van Bergen Kolpa presenteert in Barcelona tijdens het World Architecture Festival 2011 de projecten Co-Housing Hoogvliet en Park Supermarket.

Het jaarlijkse World Architecture Festival (WAF) te Barcelona is het grootste Internationale Architectuur Festival ter wereld met deelnemers uit 58 landen. Na de eerste selectieronde door een internationale jury, bestaande uit oa Michael Sorkin, Ben van Berkel en Peter Cook, zijn de projecten Co-Housing Hoogvliet en Park Supermarkt van Van Bergen Kolpa geselecteerd om mee te dingen naar de World Architecture Festival Award 2011.

Project: Tentoonstelling en presentatie
Locatie: Centre Convencions Internacional Barcelona
Tentoonstelling: 2 November t/m 4 November 2011
Presentatie: 3 November 2011

29 okt. 2011

BREAKING NEWS: Park Supermarket on CNN.com!

31 aug. 2011

Van Bergen Kolpa has been selected by the AIA San Francisco and the Center for Architecture + Design to contribute to this year's Architecture and the City festival. Along with 2012 Architects, OMA, ZUS and four offices from the Bay Area the Architecture of Consequence theme will be further explored; "The exhibit demonstrates how progressive design and creative problem solving can be used to enhance our lives and the health of our community. Although we do not yet know what a truly sustainable future will look like, options will come from people experimenting in new and novel ways."

Joined by experts in the fields of global foresight, urban agriculture, micro-economics and environmental policy, Lisa Iwamoto and Craig Scott of San Francisco based IwamotoScott Architecture and Jago Van Bergen of Rotterdam based Van Bergen Kolpa Architecten will lead a discussion that examines how food and energy production can be localized. This cross-cultural dialogue, moderated by Dr. Chris Luebkeman, Director of Foresight and Insight ARUP, will examine IwamotoScott Architecture's HYDRO-NET: City of the Future, a transformative new typology of urban architecture that fosters new social spaces and urban forms and Van Bergen Kolpa Architecten's Park Supermarket, a spatial development model for a national supermarket located in the metropolitan parks of the Netherlands.

8 jun. 2011

Opening of the exhibition 'Glimpses 2040' with work of van Bergen Kolpa in the Center for Architecture AIA New York City and Arcam in Amsterdam.

GLIMPSES 2040 Amsterdam Homemade

Amsterdam Homemade is een ruimtelijk model voor een landschappelijke supermarkt. de Nederlandse polders, ooit het icoon van onze voedsel productielandschappen, zijn de afgelopen eeuwen door de verstedelijking als metropolitane parken in de metropool Amsterdam komen te liggen. Amsterdam Homemade laat zien hoe deze Groene scheggen een nieuwe rol kunnen spelen in de voedsel- en recreatiebehoefte van metropool die inmiddels 170 verschillende voedsel- en eetculturen kent.

ARCAM en het New Yorkse Center for Architecture presenteren deze zomer in Amsterdam en in New York een expositie waarin de duurzame toekomst van de twee  steden centraal staat. Vijf Amsterdamse en vijf New Yorkse jonge ontwerpbureaus  hebben visies gemaakt voor een specifieke locatie, aan de hand van de basisvoorwaarden voor de leefbare stad: BREATHING, EATING, MAKING, MOVING en DWELLING. De exposities bestaan uit tien metershoge visuals van deze 'glimpses' op de toekomst.  De tekeningen en impressies vormen krachtige beelden waarin een groot aantal details de  statements van de ontwerpers ondersteunen.

In hun visies wordt de toekomst van het  dagelijks leven in Amsterdam en in New York bepaald door wereldwijde uitdagingen. Zij  suggereren daarom onder meer energieproducerende eilandenrijken, hoogwaardige netwerken, economische ontwikkelingen die gebaseerd zijn op de interactie tussen leren en werken, superefficient hergebruik en een regio waarin voedselproductie en bijzondere woonvormen in hoge dichtheid de toenemende inwoneraantallen het hoofd bieden. 
De vijf tweeluiken maken vergelijkingen mogelijk van de wijzen waarop in beide steden wordt gedacht over de toekomst van de metropool.

Project: Onderzoek, visie en tentoonstelling
Redactie en samenstelling: Maarten Kloos
Curator: Luc Vrolijks en Marlies Buurman
Horticulture advice: PRIVA Jan Westra
Landscape and ecology advice: Wageningen UR Vincent Kuypers

1 mrt. 2011

Van Bergen Kolpa ontwerpt de brug over de Zilvergracht van Westpolder Centrum in opdracht van de Gemeente Lansingerland.

1 jan. 2011

Publicatie Park Supermarkt in het boek 'Kost, nieuwe gezichten op eten' van Brigitte van Mechelen en Diana Krabbendam uitgegeven door BIS Publishers.

1 nov. 2010

Publicatie Park Supermarkt in Stedenbouw + Ruimtelijke ordening (S+RO) #5 met als thema voedsel.

31 okt. 2010

Opening van de Architectuur Biënnale van Sao Paulo Brazilië waar van Bergen Kolpa deel neemt aan de Nederlandse inzending 'Architecture of consequence' van curators Ole Bouman and Saskia van Stein met de projecten Park Supermarkt en Nabuurschappen.

Van Bergen Kolpa Architecten mede vertegenwoordigt Nederland op de 8e Architectuur Biënnale van Sao Paulo met twee projecten; Park Supermarkt en de net opgeleverde Nabuurschappen in Hoogvliet.

Bij de tentoonstelling genaamd 'Architecture of Consequence', gecureerd door het Nederlands Architectuur Instituut (NAi), is een gelijknamig boek verschenen. In het boek Architectuur als Noodzaak - Nederlandse ontwerpen voor de toekomst komt het werk van 25 Nederlandse ontwerpbureaus aan bod, die allemaal vanuit een maatschappelijke urgentie werken. Aan de hand van de conclusies uit de manifestatie Maak ons Land is de hedendaagse ontwerppraktijk onder de loep genomen.

Het resultaat is een agenda voor ruimtelijke innovatie waarmee de ruimtelijke ordening en architectuur de komende jaren vooruit kunnen. Het sluit aan bij het wereldwijd groeiende besef dat het beantwoorden van fundamentele kwesties van onze tijd een zaak van iedereen is. De thema's zijn universeel; ze beroeren en motiveren de hele internationale architectuurgemeenschap. Daarmee is dit boek tevens een oproep tot het ontwerpen van een betere wereld.

De internationale reizende tentoonstelling 'Architecture of Consequence' toont een wisselende selectie van dezelfde ontwerpbureaus als in het gelijknamige boek, afgestemd op de locatie waar de tentoonstelling te zien zal zijn. De getoonde ontwerpen zijn ontstaan vanuit de ambitie om bij te dragen aan een duurzame toekomst. Door ze op verschillende schaalniveaus te tonen wordt de thematiek verder uitgediept. 

Met bijdragen van: 2012Architecten, Atelier Kempe Thill, biq stadsontwerp, Must urbanism, OMA, Powerhouse Company, Rietveld Landscape, STEALTH.unlimited, Van Bergen Kolpa Architecten, ZUS.

Project: Boek en reizende Tentoonstelling
Redactie en samenstelling: Ole Bouman
Curator: Saskia van Stein
Film Park Supermarkt: ism Catalogtree
Fotograaf Nabuurschappen: Jeroen Musch
Tentoonstellingen: Sao Paulo 2009, Moskou 2009, Rotterdam 2010, Nijmegen 2010, Mumbai 2011, San Francisco 2011

25 sep. 2010

De Nabuurschappen en Tuinkamers Hoogvliet zijn opgeleverd en officieel geopend met een groots buurtfeest.

1 aug. 2010

Park Supermarkt gepubliceerd in het Koreaanse design tijdschrift FRAME #75.

1 aug. 2010

Park Supermarkt gepubliceerd in het thema nummer van de Architect met als thema Stad en natuur.

1 mei 2010

Van Bergen Kolpa ontwerpt de Landschappelijke Supermarkt in de Ooijpolder te Nijmegen in opdracht van gebiedscoöperatie Oregional.

5 mrt. 2010

Park Supermarkt gepubliceerd in artikel 'Hoe smaakt Nederland straks?' door Kees de Vré in Trouw.

2 feb. 2010

Opening van de tentoonstelling 'Architectuur als Noodzaak' in het NAI met het project Park Supermarkt.

1 dec. 2009

Van Bergen Kolpa ontwerpt een duurzaam bedrijventerrein de Wieken te Amersfoort in opdracht van Schipper Bosch.

18 jul. 2009

Van Bergen Kolpa presenteert samen met 24 internationale bureaus hun ontwerp voor het Olympiakwartier in Almere. Het appartementengebouw binnen het stedenbouwkundig plan van MVRDV in opdracht van Stadgenoot.

1 apr. 2009

Van Bergen Kolpa ontwerpt voor de manifestatie Foodprint een Landschappelijke Supermarkt in opdracht van Stroom Den Haag.

1 apr. 2009

Van Bergen Kolpa aangesteld als stedenbouwkundig ontwerper van het Bergwegkwartier in opdracht van Vestia Rotterdam.

1 nov. 2008

Van Bergen Kolpa presenteert 'Water Hectare Stad', een visie op 'Bouwen met Water' in opdracht van het Gouds Regionaal Architectuur Platform.

1 mrt. 2008

Van Bergen Kolpa maakt in samenwerking met BVR Adviseurs het Masterplan Rode Waterparel voor de ontwikkeling van 1300 vrije sector woningen in het waterrijke polderlandschap van de Zuidplas Polder.

1 nov. 2007

Van Bergen Kolpa eerste prijs winnaar in de Casa Nova 2007 prijsvraag met het ontwerp Westwater Stad.

1 okt. 2007

Feestelijke aftrap van de nieuwbouw van het appartementencomplex Mercurius op de Müllerpier te Rotterdam.

1 sep. 2007

Feestelijke start nieuwbouw Nabuurschap Hoogvliet binnen het Co-Housing project.

1 jun. 2006

Van Bergen Kolpa Architecten ontwerpt de huisvesting voor een jongeren en ouderen gemeenschap binnen het Co-housing project Hoogvliet.

1 mrt. 2006

Van Bergen Kolpa Architecten wint de meervoudige opdracht voor de centrum ontwikkeling van Westpolder, Berkel en Rodenrijs.

3 okt. 2005

Van Bergen Kolpa Architecten wint de meervoudige opdracht voor de ontwikkeling van het Waterwegcentrum west in Hoek van Holland Algemeen Dagblad.

1 apr. 2004

Japanse tijdschrift Architecture and Urbanism (A+U) #403 publiceert project Kas en Land.